Ja siguin manuals o automatitzats amb l’ajuda de l’ instal·lació d’un programador i unes electrovàlvules que permeten un estalvi d’aigua, temps i treball. El reg, que forma part de manera estructural com un component més del jardí, és fonamental per mantenir un bon estat de l’espai verd, per això és imprescindible una bona instal·lació i l’elecció correcte entre els diferents tipus de sistemes de reg. Tan important és el disseny del jardí com l’elecció i el disseny del sistema de reg per garantir un òptim creixement i desenvolupament de les seves plantes, aportant l’aigua necessària i optimitzant els recursos hídrics.

Avui en dia, amb la preocupació per la sequera i la tendència a l’ús racional de l’aigua, utilitzem diferents tipus de reg localitzat. Aquests tipus de sistemes de reg s’han anant adaptant, reduint el consum i augmentant l’eficiència. Els més utilitzats en jardineria són:

  • Sistemes per aspersió.
  • Sistemes per goteig.
  • Sistemes per microaspersió.
  • Sistemes per microdifussió.

Aspectes com l’extensió del jardí, tipus de plantes i arbres, extensió de la gespa o inclinació del terreny són dades que tenim presents per dissenyar el sistema de reg més eficient per al seu jardí.